Aukstā garšaugu zupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g bezpiedevu jogurts
300 g kefīrs
40 g baziliks
30 g pētersīļi
100 g seleriju kāti sulai
260 g gurķi sulai
15 g citrona sula
2 gab. olas WELL DONE
20 g rukola
80 g tomāti
60 g gurķi
60 g redīsi
10 g Extra virgin olīveļļa
10 g zaļumi dekorēšanai

Aukstā garšaugu zupa

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
40 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Laba alternatīva tiem, kuriem apnikušas klasiskās biešu aukstās zupas! Zupā derēs teju jebkurš dārzā pieejamais dārzenis un garšaugs. Dilles, lakši, pētersīļi, arī piparmētra, sparģeļi, tomāti un fenhelis. Lielisks brokastu ēdiens Jāņu rītā!
1
Dārzeņus nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
2
Olas liek vārīties vārošā ūdenī 8 minūtes. Nokāš, atdzesē un sagriež mazākos gabalos.
3
Sulu spiedē izspiež gurķu un seleriju kātu sulu. Ja nav pieejama sulu spiede, tad dārzeņus liek blenderī, kārtīgi sablendē un izkāš caur sietu.
4
Blenderī liek kefīru kopā ar bazilika un pētersīļu lapām. Sablendē, līdz izveidojas vienmērīga konsistence.
5
Lielā bļodā lej jogurtu, citronu un dārzeņu sulu. Pievieno sāli pēc garšas.
6
Bļodā liek dārzeņus, olas un rukolu, pārlej ar sagatavoto kefīru.
7
Pārlej ar Extra virgin olīveļļu, dekorē ar zaļumiem, piemēram, dillēm, baziliku, koriandru vai pētersīļiem.