Atsvaidzinošie arbūza un zemeņu salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

180 g arbūzs
115 g zemenes
50 g svaigi gurķi
½ ēdamkarotes Extra virgin olīveļļa
10 g laima sula
8 g piparmētras
1 g sāls
1 g pipari
30 g fetas siers
8 g mandeles

Atsvaidzinošie arbūza un zemeņu salāti

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Saldu zemeņu un arbūza salāti ar atsvaidzinošu piparmētru un laimu. Pasniedz ar sadrupinātu fetas sieru un grauzdētām mandelēm.
1
Arbūzam izņem sēkliņas un sagriež to vidēja izmēra kubiņos. Zemenes sagriež mazākos gabaliņos.
2
Gurķus sakapā nelielos gabalos.
3
Mandeles sakapā un apgrauzdē uz sakarsētas pannas, līdz tās ir zeltaini brūnas.
4
Pagatavo salātu mērci – bļodā lej olīveļļu, laima sulu, smalki sakapātas piparmētras, sāli un piparus. Visu kārtīgi sajauc kopā.
5
Lielā traukā liek sagriezto arbūzu, zemenes un gurķus. Lej pāri sagatavoto mērci un samaisa.
6
Pasniedzot uzber virsū sadrupinātu fetas sieru un grauzdētos mandeļu gabaliņus.