Atsvaidzinošie arbūza un zemeņu salāti
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
Saldu zemeņu un arbūza salāti ar atsvaidzinošu piparmētru un laimu. Pasniedz ar sadrupinātu fetas sieru un grauzdētām mandelēm.
1
Arbūzam izņem sēkliņas un sagriež to vidēja izmēra kubiņos. Zemenes sagriež mazākos gabaliņos.
2
Gurķus sakapā nelielos gabalos.
3
Mandeles sakapā un apgrauzdē uz sakarsētas pannas, līdz tās ir zeltaini brūnas.
4
Pagatavo salātu mērci – bļodā lej olīveļļu, laima sulu, smalki sakapātas piparmētras, sāli un piparus. Visu kārtīgi sajauc kopā.
5
Lielā traukā liek sagriezto arbūzu, zemenes un gurķus. Lej pāri sagatavoto mērci un samaisa.
6
Pasniedzot uzber virsū sadrupinātu fetas sieru un grauzdētos mandeļu gabaliņus.