Ātrais ķiršu koblers

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g tumšie ķirši
50 g medus
10 g kukurūzas ciete
20 g citronu sula
50 g ķiršu vai citu ogu liķieris
200 g kārtainā mīkla
1 gab. ola
100 g plombīra saldējums pasniegšanai

Ātrais ķiršu koblers

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ķiršus var aizstāt ar jebkurām citām svaigajām sezonas ogām.
1
Uzkarsē krāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Kārtaino mīklu atlaidina 15 minūtes.
3
Ķiršus iztīra no kauliņiem.
4
Bļodā samaisa medu, liķieri, citronu sulu un kukurūzas cieti.
5
Iemaisa ķiršus, un kārto visu pannā.
6
No kārtainās mīklas ar glāzītes palīdzību izgriež nelielus aplīšus.
7
Aplīšus pamīšus liek pa virsu ķiršiem.
8
Sakuļ olu.
9
Ar sakulto olu apsmērē mīklas gabaliņus.
10
Cep krāsnī 15–20 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna.
11
Pasniedz ar plombīra saldējumu.