Pildīta cūkgaļas fileja ar kartupeļu biezeni
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
Piedevās piestāvēs arī rīsi vai kādi citi graudaugi.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Sagriež šalotes sīpolus, sakapā ķiplokus, kubiņos sagriež brī sieru, nomizo un sagriež kartupeļus.
3
Pannā ar nedaudz olīveļļas liek šalotes sīpolus, ko apcep aptuveni 5 minūtes.
4
Pievieno ķiplokus, vīnogas un garšvielas, maisot cep 5 minūtes, līdz vīnogas jūk ārā.
5
Iemaisa spinātus, un pannu noņem no uguns.
6
Masai pievieno sagriezto brī sieru un izmaisa, līdz tā ir daudzmaz viendabīga.
7
Cūkgaļas filejā gareniski iegriež līdz pusei.
8
Ar gaļas āmuru to izklapē līdz aptuveni 1 cm biezumam.
9
Fileju pilda ar pildījuma masu, aizrullē ciet un sasien ar pārtikas auklu.
10
Lielā pannā ar olīveļļu apcep fileju no visām pusēm, cepot aptuveni 4 minūtes no katras puses.
11
Ar visu pannu to liek krāsnī un cep 10 minūtes.
12
Katlā ar ūdeni vāra kartupeļus aptuveni 10 minūtes, nokāš, kad tie ir mīksti, uzliek vāku, lai neatdziest.
13
Karstos kartupeļus ar stampu sastampā, lēnām pievienojot pienu un sviestu.
14
Pašās beigās iemaisa sāli.
15
Pildīto cūkgaļas fileju izņem no krāsns un pirms pasniegšanas atpūtina 5 minūtes.
16
Ar nazi pārgriež auklu, un sagriež to šķēlēs.
17
Pasniedz biezeni ar svaigajiem lapu salātiem un pildīto cūkgaļu.