Apgrieztā ābolu tarte (Tarte tatin)

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g āboli
100 g sviests
100 g saldais krējums
100 g pūdercukurs
2 gab. zvaigžņu anīss
2 gab. kanēļa standziņas
5 gab. smaržīgie pipari
2 plāksnes kārtainā bezrauga mīkla
1 citrons

Apgrieztā ābolu tarte (Tarte tatin)

Kopējais
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež ceturtdaļās. Liek ūdenī ar citronu, to vispirms pārgriežot uz pusēm un izspiežot sulu.
2
Sagatavo pannu, ko var likt cepeškrāsnī. Tajā liek izkausēties pūdercukuru. Kad izveidojusies karamele, nepārtraukti maisot, vairākās daļās pievieno sviestu. Kad viss sviests ir pievienots, pieliek saldo krējumu un uzvāra.
3
Samazina uguni un pievieno garšvielas kopā ar āboliem. Nedaudz izkarsē ābolus karamelē un noņem no uguns.
4
Kārtaino mīklu izrullē 2 cm biezumā un liek pāri āboliem.
5
Pannu liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un tarti cep 30 minūtes. Izņem no krāsns un atstāj istabas temperatūrā vismaz 30 minūtes. Pēc tam pannas saturu apgriež otrādi tā, lai tarte uz šķīvja būtu ar mīklu apakšpusē.