Apcepts halloumi siers ar baklažānu un tomātu mērci
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
Var pasniegt gan kā starteri, brokastis vai uzkodu, gan kā pamatēdienu, pievienojot vēl svaigus lapu salātus un grieķu jogurtu. Ja jums nav kulinārijas degļa, tad baklažānus var apdedzināt uz sausas pannas, krāsnī viskarstākajā grila režīmā vai uz gāzes plīts degļa.
1
Baklažānus viscaur sadursta ar naža galu vai bambusa iesmiņu un novieto uz cepešpannas.
2
Ar kulinārijas degļa palīdzību tos apdedzina no visām pusēm, līdz miza ir melna, aptuveni 3 minūtes katram baklažānam.
3
Katru apdedzināto baklažānu liek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi, kad visi baklažāni apdedzināti, tos atstāj izsvīst bļodā vēl 5 minūtes.
4
Kad tie padzisuši, apdedzināto mizu noņem un izmet.
6
Pannā uzkarsē pusi eļļas, pievieno ķiplokus, ko apcep 30 sekundes.
7
Pievieno tomātus, tomātu pastu, garšvielas un apmaisa.
8
Pievieno ūdeni un sautē 10–12 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
9
Pievieno sakapātos baklažānus, citronu sulu un sautē vēl 10 minūtes.
10
Pievieno sīki sakapātu kinzu.
11
Tikmēr citā pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep halloumi siera gabalus no katras puses 1–2 minūtes vai līdz zeltaini.
12
Pasniedz baklažānu un tomātu mērci ar cepto halloumi sieru un pitas maizīti.