Apcepts halloumi siers ar baklažānu un tomātu mērci
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
150 g
halloumi siers
500 g
baklažāni
50 ml
ūdens
20 g
ķiploki
100 g
tomāti
1 ēdamkarote
tomātu pasta
1 tējkarote
kumīns
1 tējkarote
paprikas pulveris
¼ tējkarotes
čili pārslas
½ tējkarotes
cukurs
1-2
lauru lapas
25 g
citronu sula
10 g
kinza
100 g
pitas maize
50 g
olīveļļa cepšanai
Apcepts halloumi siers ar baklažānu un tomātu mērci
Kopējais
laiks
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Var pasniegt gan kā starteri, brokastis vai uzkodu, gan kā pamatēdienu, pievienojot vēl svaigus lapu salātus un grieķu jogurtu. Ja jums nav kulinārijas degļa, tad baklažānus var apdedzināt uz sausas pannas, krāsnī viskarstākajā grila režīmā vai uz gāzes plīts degļa.
1
Baklažānus viscaur sadursta ar naža galu vai bambusa iesmiņu un novieto uz cepešpannas.
2
Ar kulinārijas degļa palīdzību tos apdedzina no visām pusēm, līdz miza ir melna, aptuveni 3 minūtes katram baklažānam.
3
Katru apdedzināto baklažānu liek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi, kad visi baklažāni apdedzināti, tos atstāj izsvīst bļodā vēl 5 minūtes.
4
Kad tie padzisuši, apdedzināto mizu noņem un izmet.
5
Mīkstumu sīki sakapā.
6
Pannā uzkarsē pusi eļļas, pievieno ķiplokus, ko apcep 30 sekundes.
7
Pievieno tomātus, tomātu pastu, garšvielas un apmaisa.
8
Pievieno ūdeni un sautē 10–12 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
9
Pievieno sakapātos baklažānus, citronu sulu un sautē vēl 10 minūtes.
10
Pievieno sīki sakapātu kinzu.
11
Tikmēr citā pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep halloumi siera gabalus no katras puses 1–2 minūtes vai līdz zeltaini.
12
Pasniedz baklažānu un tomātu mērci ar cepto halloumi sieru un pitas maizīti.