Angļu dārza salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g jaunie kartupeļi
3 g sāls
125 g zaļās pākšu pupiņas
50 g zaļo zirņu pākstis
120 g saulē kaltēti tomāti
90 g Čedaras siers
10 g piparmētru lapas
10 g lociņi
2 ēdamkarotes medus
1 ēdamkarote franču sinepes
1 ēdamkarote graudu sinepes

Angļu dārza salāti

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Pārsteidzoši viegla recepte, kas sanāks ikvienam un būs lieliska piedeva vai pamatēdiens. Zaļās pupiņas var iegādāties saldētas, pirms lietošanas tās nav jāatkausē.
1
Kartupeļus nomazgā un sagriež uz pusēm.
2
Lielā, dziļā pannā uzvāra ūdeni ar sāli un liek vārīties kartupeļus 7 minūtes.
3
Noskalo zaļo zirnīšu pākstis.
4
Kad 7 minūtes pagājušas, kartupeļiem pievieno zaļās pupiņas un pākstis un vāra 7–9 minūtes, kamēr kartupeļi un pupiņas ir mīkstas.
5
Nokāš caurdurī un atdzesē zem auksta, tekoša ūdens.
6
Pēc tam nosusina visu lieko šķidrumu.
7
Saulē kaltētos tomātus sagriež mazākos gabaliņos, Čedaras sieru sadrupina, lociņus sagriež, piparmētru lapiņas atdala no kāta.
8
Samaisa sinepes kopā ar ūdens peldē izkausētu medu.
9
Uz lielāka šķīvja liek kartupeļus, pākstis un zaļās pupiņas, pievieno saulē kaltētos tomātus un Čedaras sieru, viegli iecilā, pārber ar lociņiem un piparmētru lapiņām un pārlej sinepju un medus mērci.