Amaranta kišs ar ziedkāpostu pamatni
Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Pagatavošana
1
Ziedkāpostu sablendē līdz ļoti smalkai konsistencei, novāra 7 minūtes nelielā ūdens daudzumā.
2
Kad ziedkāposti novārījušies, masu liek marlē vai sietā un kārtīgi nospiež visu lieko mitrumu.
3
Masai pievieno sarīvētu Parmas sieru, raudeni, kumīnu, sāli, piparus un olu, samīca viendabīgā masā un saveļ bumbā.
4
Ietauko Ø 24 cm veidni, bumbu liek veidnes centrā
un izlīdzina uz malām.
5
Liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
6
Kamēr pamatne cepas, pagatavo pildījumu.
7
Katliņā ieber amarantu un pārlej ar 300 g ūdens, vāra uz vidējas uguns 20–25 minūtes.
8
Sīpolus nomizo, sagriež šķēlītēs un apcep uz pannas, līdz tās ir karamelizējušās.
9
Brokoli sagriež un mazliet apcep uz pannas, līdz tas ir iekrāsojies spilgti zaļā krāsā.
10
Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.
11
Saulē kaltētos tomātus liek uz virtuves dvieļa, nosusina eļļu un sagriež strēmelītēs.
12
Bļodiņā sakuļ olu ar kokosriekstu pienu, sāli un pipariem.
13
Atsevišķā bļodā sajauc amarantu ar karamelizētajiem sīpoliem un saulē kaltētiem tomātiem.
14
Uz izceptās ziedkāpostu pamatnes izklāj amarantu masu.
15
Pāri liek sacepinātos brokoļus ar ķiršu tomātiņiem.
16
Pāri visam pārlej sakulto olu.
17
Liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes.
18
Kad kišs izcepies, to atdzesē 10 minūtes un izņem no formas.
19
Var dekorēt ar marinētām bietēm.