Alū cepti kupāti
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
500 g
cūkgaļas kupāti
100 g
paprikas
150 g
sīpoli
300 g
gaišais alus
50 g
sviests
100 g
zaļās pākšu pupiņas
20 g
ķiploki
2 g
paprikas pulveris
1 g
svaigi malti melnie pipari
3 g
sāls
2 g
timiāns
100 g
maize pasniegšanai
Alū cepti kupāti
Kopējais
laiks
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Var pasniegt ar apgrauzdētu maizīti, rīsiem, kartupeļiem vai grūbām.
1
Sagriež sīpolus un paprikas, sakapā ķiplokus.
2
Katlā vai pannā ar augstām malām izkausē sviestu.
3
Cep kupātus 1 minūti no katras puses.
4
Pievieno paprikas un sīpolus, apcep 3 minūtes.
5
Pieber garšvielas un pielej alu. Sautē 10 minūtes, līdz alus novārījies.
6
Atsevišķā katlā noblanšē (2 minūtes novāra) zaļās pākšu pupiņas.
7
Pasniedz pupiņas, kupātus ar papriku un sīpoliem, klāt ēd maizi, ko piesūcina ar mērci.