Ābolu plātsmaizes kūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Biskvītam
3 olas WELL DONE
1 kg āboli
270 g + 50 g pārbēršanai cukurs
25 g vaniļas cukurs
350 g milti
300 g kefīrs
9 g kanēlis WELL DONE
9 g kardamons
20 g sviests
Karamelei
150 g cukurs
100 g saldais krējums
60 g sviests
3 g sāls
Krēmam
360 g saldais krējums
360 g pūdercukurs
1 vaniļas pāksts
3 g kardamons
125 g avenes
125 g brūklenes

Ābolu plātsmaizes kūka

Kopējais
laiks
1 h 15 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
12
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Omītes ābolu plātsmaize pārtop ābolu kūkā. Krēmsiers, karamele, brūklenes un avenes – saldums vijas kopā ar skābumu. Noteikti vērts pamēģināt un ar to iepriecināt ģimeni un draugus. No karameles būs nepieciešama tikai puse, atlikumu var uzglabās ledusskapī noslēgtā traukā. Kūkai jāļauj ievilkties vismaz 10 stundas, tāpēc ieteicams to pagatavot iepriekšējā dienā.
1
Pagatavo karameli. Katlā uzkarsē saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Cukuru liek uz pannas kausēties, un to nekādā gadījumā nedrīkst maisīt. Kausē uz vidēji mazas liesmas. Kad cukurs sāk kust, pannu noņem no uguns, mierīgi pakustina pa labi, pa kreisi un liek atpakaļ uz uguns. Kad cukurs izkusis, palēnām pievieno saldo krējumu, un visu samaisa. Kad iegūta viendabīga masa, lej bļodā. Pievieno aukstu sviestu un iemaisa to, pieliek šķipsnu sāls. Noliek malā atdzist.
2
Pagatavo biskvītu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 ºC temperatūrai. Sagatavo trīs pannas 18–20 cm diametrā, ieklāj cepamo papīru, malas iesmērē ar sviestu.
3
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītes.
4
Olas saputo kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūta pufīga konsistence. Pievieno kefīru, iesijā miltus un cepamo pulveri. Masu samaisa un lej sagatavotajās kūku veidnēs. Liek pa virsu ābolus, nedaudz iespiežot tos mīklā. Pārber ar cukuru, kanēli un kardamonu. Cep 30–40 minūtes, līdz mīkla nav ķepīga. Biskvītus atdzesē.
5
Kad biskvīti ir atdzisuši, pagatavo krēmu.
6
Liek bļodā krēmsieru, pievieno pūdercukuru, kardamonu un sēklas no vaniļas pāksts. Visu saputo viendabīgā masā. Pievieno saldo krējumu un puto, līdz iegūts stingrs krēms.
7
Kūku liek kopā. Ābolu biskvītam uzsmērē trešdaļu krēma, pārlej ar karameli un pārber ar ogām. Liek virsū nākamo biskvītu un visu atkārto. Liek kūku ledusskapī, pirms pasniegšanas dekorē ar atlikušajām ogām, riekstiem un sēkliņām.