Ābolu galete

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mīklai:
160 g milti
15 g cukurs
115 g sviests
2 g sāls
30 g auksts ūdens
Pildījumam:
4–5 gab. / 500 g āboli
45 g cukurs
60 g sviests
3 g malts kanēlis
1 ola

Ābolu galete

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
12
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Virtuves kombainā sajauc miltus, cukuru un sāli.
2
Pievieno sviestu un pulsēšanas režīmā sajauc masu, līdz tā līdzinās smiltīm.
3
Turpinot pulsēt, pamazām pievieno ūdeni.
4
Mīkla ir gatava, kad gar virtuves kombaina malām sāk veidoties viendabīga konsistence.
5
Mīklu izņem no virtuves kombaina un liek uz miltiem nokaisītas virsmas. Izveido mīklas bumbu, ko ietin pārtikas plēvē, un novieto to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm vai uz nakti.
6
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
7
Mīklas bumbu ievieto starp divām cepamā papīra loksnēm un izrullē apaļu formu.
8
Virsējo cepamo papīru noņem un ar apaļo kūkas formu mazliet uzspiež uz mīklas. Tas izveidos ievilkumu, lai precīzi parādītu, cik tālu novietot ābolu šķēlītes.
9
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež ļoti plānās šķēlītēs.
10
Ābolu šķēlītes izklāj uz iezīmētās formas, sākot no ārmalas uz centru.
11
Ar rokām mīklu no vienas malas sāk locīt uz iekšu, katru reizi mazliet piespiežot, tā turpina, līdz ir apiets apkārt visam mīklas aplim.
12
Mazā bļodā sajauc cukuru ar kanēli, pārkaisa pāri āboliem.
13
Āboliem pārber pāri smalki sagrieztu sviestu.
14
Maliņas apsmērē ar sakultu olu.
15
Cep cepeškrāsnī 40–45 minūtes, līdz maliņas ir zeltaini brūnas.
16
Ābolu galeti var pasniegt ar saldējumu.