Ābolu drumstalkūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g smilšu mīkla
80 g sviests
150 g brūnais cukurs
80 g milti
300 g āboli
70 g zeltainais sīrups
250 g vaniļas saldējums
60 g pekanrieksti

Ābolu drumstalkūka

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
8
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Smilšu mīklu izrullē un liek ieeļļotā cepamajā traukā. Liek cepties līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.
2
Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Pievieno cukuru, zeltaino sīrupu, pekanriekstus un kārtīgi izmaisa.
3
Pagatavo drumstalas. Bļodā liek miltus, cukuru un sviestu. Sastāvdaļas samīca drupačainā mīklā.
4
Kad kūkas pamatne ir izcepusies, to izņem no krāsns un sapilda ar ābolu un riekstu maisījumu. Pārkaisa ar drupačām un liek atpakaļ krāsnī uz 40 minūtēm.
5
Kad kūka ir zeltaini brūna, to izņem no krāsns un atstāj uz 30 minūtēm istabas temperatūrā.
6
Pasniedz ar vaniļas saldējumu.