Zivju un dārzeņu friti

Ātrs veids, kā uzburt restorāna maltīti mājās!

Fritēšana ir viens no ātrākajiem veidiem, kā uzburt restorāna cienīgu maltīti mājās! Fritēšanas iespējas ir teju bezgalīgas, bet sāksim ar klasiku – šajā receptē fritēsim jūras veltes un dārzeņus.

Nepieciešams:

  • 400g heks vai tilapija
  • 400g garneles
  • 2 cukīnī
  • 2 baklažāni
  • 400g milti
  • 2 ēd.k. gatavā garšviela steika gaļai
  • 2 ēd.k. gatavā garšviela šašlikam
  • 2 l rapšu eļļas (tikai ne aukstā spieduma)
  • 250ml skābais krējums
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 bunte lociņu
  • 50g ingvers
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 4 laimi

Pagatavošana

Vispirms…

Gatavošanu sāk ar mērcīti. Vispirms sakapā lociņus un pētersīļus, sagriež mazos gabaliņos ķiploku daiviņas un nomizotu ingveru. Sajauc visu ar krējumu, pieber sāli un kārtīgi samaisa.

Pēc tam…

Laiks gatavot produktus fritēšanai – baklažānu un cukīnī ar visu mizu sagriež biezās šķēlēs, garās šķēlēs sagriež heku vai tilapiju un notīra garneles. Sajauc miltus ar sāli un 2 ēdamkarotēm garšvielas steika gaļai un 2 ēdamkarotēm garšvielas šašlikam. To visu rūpīgi samaisa.

Galu galā…

Uz plīts liekam katlu ar 2 litriem eļļas. Eļļa tiek uzsildīta līdz tā sāk vārīties. Dārzeņus, zivis un garneles apviļā miltos un liek fritēties karstā eļļā (180 grādos), laiks – 4 minūtes. Lai notecinātu lieko eļļu, gatavos dārzeņus, zivis un garneles vispirms uzliek uz virtuves papīra dvieļa. Kad tas ir izdarīts, visu kārto uz šķīvja. Pievienojam laima šķēlītes un atsevišķā trauciņā krējuma mērcīti. Maltīte gatava – labu apetīti!

Mūsu pakalpojumi Visi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes