Pākšu sautējums

Ideāli veģetāram sautējumam

Ne mazums ģimeņu pašlaik ir attapušās ar vairākām griķu pakām virtuves plauktos. Ko ar tiem lai tagad iesāk?! Īpaši, ja zināma ir tikai viena vecmāmiņas iemācīta recepte? Jāmeklē padoms pie profesionāļiem! Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka griķus pagatavot oriģinālā veģetārā sautējumā. Receptē izmantotie produkti ir visiem labi zināmi un veikalā viegli atrodami, bet gatavā maltīte būs jauns garšu piedzīvojums!

Nepieciešams:

  • 200 g aunu zirņu (turku zirņi)
  • 400 g pupiņas
  • 150 g griķi
  • 100 g šķeltie zirņi
  • 1 ēd.k. karijs
  • 2 Šalotes sīpoli
  • 1 čili pipars
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 250 ml kokospiens
  • 100 g tomātu pasta
  • 500 g spināti
  • 400 g fetaki siers
  • Olīveļļa

Pagatavošana

Vispirms…

Sagriež Šalotes sīpolus, čilli piparu un ķiplokus. Tikmēr katliņā uzkarsē eļļu. Kad eļļa uzkarsēta, ieberam katlā sagrieztos sīpolus, piparus un ķiplokus. To visu apcep eļļa un pievieno kariju, tomātu pastu. Visu rūpīgi apmaisa līdz izveidojas viendabīga masa.

Pēc tam…

Katliņa sastāvam pieberam sagrieztus tomātus un turpinām maisīt. Maisot masu pielejam klāt kokosriekstu pienu un maisot vāra līdz masa sāk burbuļot. Pieber klāt griķus, šķeltos zirņus, pupiņas un aunu zirņus. To visu vāra apmēram 25 minūtes līdz šķeltie griķi un zirņi kļūst mīksti.

Galu galā…

Kad plīts izslēgta un vārīšana beigusies, sautējumam uzber sāli, pievieno spinātus un visu atkal apmaisa. Griķu sautējums gatavs – var likt uz šķīvja un pasniegt, virspusē izkārtojot fetaki sieru. Labu apetīti!

Mūsu pakalpojumi Visi pakalpojumi

Rēķinu apmaksa Dāvanu kartes Transportu biļetes Latvijas loto Makšķerēšanas kartes