Auksti kūpinātas cūkas karbonādes salāti ar sēnēm un zaļumiem

Gardi un ātri pagatavojami salāti pavasarīgam piknikam – iesaka šefpavārs Raimonds Zommers

Ir īstais laiks doties dabā – pārgājienā vai piknikā, un baudīt stiprinošu maltīti svaigā gaisā. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka pagatavot sātīgus salātus ar auksti kūpinātu cūkas karbonādi, sēnēm un zaļumiem, kas garšos labi gan silti, gan auksti. Piknika grozu piepildi ar šiem salātiem, gardām maizītēm, svaigu dārzeņu uzkodām, termosā lej siltu dzērienu un dodies atpūsties pie dabas.
 
“Pēc aktīvas pastaigas dabā, gribas divkārt vairāk ēst, tādēļ sātīgs, bet vienkārši pagatavojams ēdiens piknikam ir vispiemērotākais. Eksperimentējiet ar jaunām garšām un baudiet ne vien skaisto dabu pavasarī, bet arī gardu un spēcinošu maltīti. Jo īpaši tagad, kad gavēnis tūlīt, tūlīt beigsies, ieprieciniet sevi ar gardiem gaļas salātiem,” iedrošina šefpavārs Raimonds Zommers.
 
Sastāvdaļas:
200 g auksti kūpināta cūkas karbonāde Classic
400 g šampinjoni
300 g vistas gaļa  p/f Ķekava  
3 ēd.k. sinepes
2 ēd.k. sojas mērce
500 g tomāti
150 g zaļumi
200 g krēmsiers Baltais Klasika
Sāls, pipari
 
Pagatavošana:
Vidēji lielos gabalos sagriež šampinjonus, cāļu filejas un tomātus, smalkākos kubiņos griež cūkas karbonādi. Sakarsētā panna izkausē sviestu un apcep šampinjonus līdz tie kļūst zeltaini brūni, apkaisa tos ar sāli un pipariem. Pievieno cūkas karbonādi un cāļu filejas. Visu cep, kamēr svaigā gaļa pilnībā izcepusies, apmēram 5-7 minūtes. Pievieno sinepes, sojas mērci un tomātus, apcep vien dažas minūtes. Visu izkārto dziļākā šķīvī vai bļodā, pa virsu pārber zaļumus, krēmsiera piciņas un pāris svaigus tomātus. Salāti labi garšos gan silti, gan atdzisuši.