Pastas salāti ar šķiņķi

30 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • „Farfalle” makaroni 300 g
  • Saulē kaltēti tomāti eļļā 100 g
  • Tomāts 1 gab.
  • Baltvīna etiķis 1 ēdk.
  • Cukurs 1 tējk.
  • Ķiploka daiviņa 1 gab.
  • Malti pipari pēc gaumes
  • Sāls pēc gaumes
  • Baziliks Saišķītis
  • Olīves 50 g
  • Kaperi 1 ēdk.
  • „Jamon Serrano” šķinķis 50 g
Dalīties
Novērtēt
6-8 personām

​Pagatavošana
Novāra makaronus, vadoties pēc instrukcijas uz paciņas. Noskalo tos aukstā ūdenī.
Kamēr vārās makaroni, pagatavo mērci. Sagriež gabalos svaigo tomātu un liek to virtuves kombainā. Tur pievieno pusi no kaltētajiem tomātiem ar visu eļļu, etiķi, cukuru, ķiploku un pusi no bazilika. Visu samaļ vienmērīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli, dāsni sapiparo un lej salātu bļodā.
Mērcei liek klāt novārīto pastu un rūpīgi izcilā. Pievieno strēmelītēs saplēstu šķiņķi, olīvas, sagrieztus kaltētos tomātus un kaperus. Viegli samaisa un pasniedz ar glāzi baltvīna.

Lai labi garšo!