1 klaipiņš
Gatavošanas laiks 20 minūtes plus 1 stunda raudzēšanai un 40 minūtes cepšanai
Pagatavošana
Bļodā lej ūdeni, pievieno miltu maisījumu un mīca apmēram 10 minūtes. Izveido maizes formu.
Maizi liek uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru vai ietaukota. Pārsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 1 stundu – līdz maizes apjoms dubultojies.
Uzkarsē krāsni līdz 230°C. Liek maizi cepties. Pēc 10 minūtēm samazina temperatūru krāsnī līdz +200ºC un cep vēl 30 minūtes. Gatavai maizītei piesitot pie apakšas dzirdama dobja skaņa – it kā iekšpuse tai būtu tukša. Maizīti atdzesē uz restītēm.
Lai labi garšo!
Gatavošanas laiks 20 minūtes plus 1 stunda raudzēšanai un 40 minūtes cepšanai
Pagatavošana
Bļodā lej ūdeni, pievieno miltu maisījumu un mīca apmēram 10 minūtes. Izveido maizes formu.
Maizi liek uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru vai ietaukota. Pārsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 1 stundu – līdz maizes apjoms dubultojies.
Uzkarsē krāsni līdz 230°C. Liek maizi cepties. Pēc 10 minūtēm samazina temperatūru krāsnī līdz +200ºC un cep vēl 30 minūtes. Gatavai maizītei piesitot pie apakšas dzirdama dobja skaņa – it kā iekšpuse tai būtu tukša. Maizīti atdzesē uz restītēm.
Lai labi garšo!