Graudu maizīte ar diļļu sviestu un siļķi

2 h 40 min
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Mīksts sviests 200 g
  • Dilles Krietna sauja
  • Sāls 1/2 tējk.
  • Svaigi malti pipari pēc gaumes
  • „Chabrior” milti 500 g (½ paciņa)
  • Sviests (formas ietaukošanai) 1 tējk.
  • Milti (darbam ar mīklu) 1 tējk.
Dalīties
Novērtēt
1 klaipiņš
Gatavošanas laiks 30 minūtes, maizes raudzēšanai 1,5 stundas, cepšanai 40 minūtes

Sviestam:
200 g mīksta sviesta
krietna sauja diļļu
½ tējk. sāls
svaigi malti pipari

Maizei:
500 g (½ paciņa) „Chabrior” miltu maizes cepšanai ar graudiem
1 tējk. sviesta formas ietaukošanai
1 tējk. miltu darbam ar mīklu

Pagatavošana
Liek sviestu, sakapātas dilles, sāli un piparus virtuves kombainā un sablenderē, līdz dilles sīki sakapātas un sviests ieguvis zaļu krāsu. Iegūto sviestu liek trauciņā un uzglabā ledusskapī.
Maizes maisījumu samīca ar 310 ml remdena ūdens, pārsedz ar dvielīti un ļauj 30 minūtes rūgt.
Mīklu vēlreiz izmīca. Ietauko ar sviestu taisnstūrveida cepamo formu un iekaisa tajā miltus. Mīklu saveļ garenā desiņā un liek formā; ļauj tai vēl stundu rūgt.
Uzkarsē krāsni līdz +230°C. Liek formu krāsnī uz cep 10 minūtes. Tad temperatūru samazina uz +200ºC un cep vēl 30 minūtes. Kad maizīte gatava, to atdzesē uz restītēm.
Pasniedz maizi ar zaļo sviestu un siļķes fileju.

Lai labi garšo!