8 gabali
Mērcei:
100 ml majonēzes
1 ēdk. mazliet sasmalcinātu kaperu
1 tējk. mārrutku
1 tējk. maigu sinepju
1 tējk. sasmalcinātu pētersīļu
Pamatēdienam:
500 g zivs filejas
1 lauru lapa
350 ml piena
500 g vārītu kartupeļu
1 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu vai diļļu
1 ēdk. miltu
1 ola, sakulta
ap 100 g rīvmaizes
eļļa fritēšanai
Pagatavošana
Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un samaisa. Noliek malā.
Liek zivs filejas un lauru lapu katliņā un pārlej ar vārošu pienu. Uz ļoti mazas uguns turpina vārīt 5 minūtes, līdz zivs izvārījusies gatava. Zivi no piena izceļ un atdzesē.
Kartupeļus ar dakšiņu sasmalcina un iemaisa 1 ēdk. no mērces. Zivi sadala mazos gabaliņos un liek pie kartupeļiem līdz ar pētersīļiem. Visu uzmanīgi sajauc.
No masas veido astoņas 2,5 cm biezas kotletītes, tās apviļā miltos. Pēc tam tās apviļā sakultajā olā un tad – rīvmaizē. Kūciņas stundu atdzesē ledusskapī, lai labāk turētos kopā.
Uzkarsē dziļā pannā eļļu fritēšanai. Zivju kūciņas fritē no katras puses 4-5 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas. Pasniedz ar palikušo mērci.
Lai labi garšo!
Mērcei:
100 ml majonēzes
1 ēdk. mazliet sasmalcinātu kaperu
1 tējk. mārrutku
1 tējk. maigu sinepju
1 tējk. sasmalcinātu pētersīļu
Pamatēdienam:
500 g zivs filejas
1 lauru lapa
350 ml piena
500 g vārītu kartupeļu
1 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu vai diļļu
1 ēdk. miltu
1 ola, sakulta
ap 100 g rīvmaizes
eļļa fritēšanai
Pagatavošana
Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un samaisa. Noliek malā.
Liek zivs filejas un lauru lapu katliņā un pārlej ar vārošu pienu. Uz ļoti mazas uguns turpina vārīt 5 minūtes, līdz zivs izvārījusies gatava. Zivi no piena izceļ un atdzesē.
Kartupeļus ar dakšiņu sasmalcina un iemaisa 1 ēdk. no mērces. Zivi sadala mazos gabaliņos un liek pie kartupeļiem līdz ar pētersīļiem. Visu uzmanīgi sajauc.
No masas veido astoņas 2,5 cm biezas kotletītes, tās apviļā miltos. Pēc tam tās apviļā sakultajā olā un tad – rīvmaizē. Kūciņas stundu atdzesē ledusskapī, lai labāk turētos kopā.
Uzkarsē dziļā pannā eļļu fritēšanai. Zivju kūciņas fritē no katras puses 4-5 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas. Pasniedz ar palikušo mērci.
Lai labi garšo!