Aknu pastēte

1 st. 30 min.
Izprintēt
  2 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Kūpinātas cūkas krūtiņas 200 g
  • Sīpols 1 gab.
  • Lauru lapa 1 gab.
  • Melno piparu graudi 10 gab.
  • Smaržīgo piparu graudi 10 gab.
  • Sāls 1 ēdk.
  • Zariņi timiāna 2-3 gab.
  • Aknas 700 g
  • Sviests 300 g
Dalīties
Novērtēt
Sanāks apmēram 1 kg pastētes

1. Aknas attīra no plēvēm un sagriež centimetru biezās šķēlēs. Arī krūtiņu sagriež šķēlītēs. Uz pannas apcep krūtiņu, līdz tai iztecējuši tauki, un liek to katliņā. Taukos apcep aknas viegli brūnganas no abām pusēm. Neļauj tām apmelnēt! Apceptās šķēles liek pie krūtiņas.
2. Katliņā pievieno notīrītu veselu sīpolu, lauru lapu, piparus un sāli. Pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai aknas tik tikko nosegtas. Sautē nelielā karstumā apmēram 40 minūtes.
3. Aknas un gaļu izņem no šķidruma un vismaz trīs reizes samaļ gaļas mašīnā. Šim nolūkam var izmantot arī virtuves kombainu. Palikušo šķidrumu nokāš, 300 ml no tā atstāj katliņā un liek tur atpakaļ aknas. Pievieno vēl 200 g sviesta un, kuļot ar karoti, piecas minūtes uz nelielas uguns karsē. Pagaršo, vai nepietrūkst sāls vai piparu, un gatavo produktu salej bļodiņās un nogludina virsmu.
4. Izkausē palikušo sviestu un iemaisa tajā nobraucītas timiāna lapiņas. To pārlej pastētei pāris milimetru biezā slānītī. Liek atdzesēties.

Lai labi garšo!