Augļu želeja

20 min.
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Jauktu konservētu augļu vieglā sīrupā 500 ml
  • Želatīns 2 gab. paciņas (katra 9 g)
  • Saldais krējums 300 ml
  • Cukurs 2 ēdk.
  • Vaniļas cukurs 1 tējk.
Dalīties
Novērtēt
6 personām

Katru želatīna paciņu ieber atsevišķā metāla bļodiņā un pārlej ar 4-5 ēdamkarotēm auksta ūdens. Atstāj to 10 minūtes uzbriest.
Sagatavo 6 formiņas želejai, katru 150 ml lielu.
Vienu bļodiņu ar želatīnu liek vāroša ūdens peldē un maisa, līdz graudiņi pilnībā izkusuši. Želatīnu iemaisa augļu konservos. Tos sapilda formiņās līdz pusei. Liek ledusskapī, lai sacietē.
Kad augļu želeja sastingusi, saputo krējumu. Izkausē arī otru želatīna porciju un tai liek klāt pa karotei saputotā krējuma, visu laiku maisot. Kad apmēram trešdaļa krējuma iemaisīta, to samaisa ar atlikušo putukrējumu. Masu nekavējoties liek uz augļu želejas un piepilda formiņas līdz malām. Nolīdzina virsmu un liek ledusskapī sastingt vismaz uz 1 stundu.

Lai labi garšo!