“Maxima” šogad investē 7,2 miljonus eiro cenu samazināšanā

01. jūlijs, 2020

Laikā, kad ekonomika piedzīvo lejupslīdi, kas skar ievērojamu daļu Latvijas iedzīvotāju, “Maxima Latvija”, sniedzot atbalstu Latvijas ģimenēm, šogad ieguldīs vairāk nekā 7 miljonus eiro, lai nodrošinātu zemas cenas ilgtermiņā vairākiem tūkstošiem augstas kvalitātes ikdienai svarīgu produktu, kā, piemēram, piena produktiem, svaigai gaļai, augļiem, dārzeņiem, rūpniecības precēm u.c. produktiem.

“Mums ir būtiski, lai kvalitatīva pārtika un nepieciešamās sadzīves preces būtu pieejamas ģimenēm visā Latvijā arī laikā, kad iedzīvotāju ienākumi ir samazinājušies. Lai to nodrošinātu, mēs nepārtraukti meklējam jaunus risinājumus iekšējai efektivizācijai. Piemēram, turpinām paplašināt jaunāko tehnoloģiju izmantošanu, veicam piegādes ķēdes optimizāciju, uzturam ciešu sadarbību ar vietējiem piegādātājiem un citiem “Maxima Grupe” uzņēmumiem, kas iepērkot lielākus produkcijas apjomus ļauj piedāvāt vēl izdevīgākas pārdošanas cenas pircējiem. Tādējādi regulāro cenu samazinājums vairākiem tūkstošiem svarīgu un pircēju iecienītu preču ir līdz pat 40%,” stāsta “Maxima Latvija” vadītājs Viktors Troicins.

Pārtikas cenas būtiski ietekmē Latvijas iedzīvotāju dzīves kvalitāti, jo pārtika veido lielu daļu no kopējiem mājsaimniecības izdevumiem. “Eurostat” dati par 2018.gadu parāda, ka Latvijas iedzīvotāju tēriņi par pārtikas precēm ir starp augstākajiem Eiropā. Ja vidēji Eiropā iedzīvotāji pārtikai novirza 12% no visiem ienākumiem, tad Latvijā tā ir teju piektā daļa jeb 18%.

Pieejamu cenu nodrošināšana kvalitatīviem produktiem Latvijas iedzīvotājiem ir uzņēmuma prioritāte. Pirms cenu samazināšanas “Maxima” veic rūpīgu analītisku darbu, lai identificētu tās preču kategorijas un preču grupas, kuras pircējiem ikdienā ir svarīgas un biežāk nonāk iepirkumu grozos. Visos 175 “Maxima” veikalos var iegādāties virkni augstas kvalitātes produktus par samazinātām cenām ilgtermiņā. Šie produkti pieejami tādās kategorijās kā  maize piena produkti, svaiga gaļa, kafija, atspirdzinoši dzērieni, preces mājdzīvniekiem, sadzīves ķīmija un citi iecienīti produkti.

Mērķtiecīgu cenu samazināšanu “Maxima” uzsāka jau 2018. gada janvārī, kad ilgtermiņā tika ieviestas īpaši izdevīgas cenas vairāk nekā 1000 precēm. Pērn preču klāsts ar samazinātām cenām tika būtiski papildināts, bet, sākoties Ārkārtas situācijai, uzņēmums rūpīgi sekoja līdzi, lai cenas veikalu plauktos būtu nemainīgi zemas un aicināja to darīt arī pārējos tirgotājus. Vienlaikus pircējiem ir iespēja izmantot arī īstermiņa akciju piedāvājumus, kas tiek pielāgoti klientiem, vadoties pēc viņu iepirkumu paradumiem un globālām tendencēm.