500 g vistas aknu
1 burkāns
1 sīpols
Sāls un pipari
100 ml saldā krējuma
Vistas aknas nomazgā, burkānu sarīvē. Pielej ūdeni un liek vārīties. Sīpolu sagriež un liek uz pannas apcepties. Kad apcepies, pievieno gaļai.
Kad aknas mīkstas un novārījušās, tās nokāš, bet šķidrumu vēl nelej ārā.
Aknas sablendē, pievieno saldo krējumu, garšvielas un blendē, līdz iegūta skābā krējuma konsistence. Pilda trauciņos un ļauj sastingt.
Aknas ir ļoti īpatnējs ēdiens, kuru atzīst ne visi. Bet, neskatoties uz savdabīgo garšu, tajās ir daudz aminoskābju, dzelzs, fosfora, A, E un B grupas vitamīnu. Tātad tās nāk par labu veselībai. Aknas var pagatavot visdažādākajos veidos, bet maniem bērniem visiemīļotākāir tieši šīs pastētes recepte, kas ir maiga, nedaudz salda un sātīga.