Informatīvais tālrunis (8-22)
8 000 2020 info@maxima.lvProdukti:
Mīklai: 400 g milti, 4 olas, 2 ĒK olīveļļas
Pildījumam: 300 g spināti, 20 g sviests, 200 g rikotas siers, sāls un pipari pēc garšas
Garnējumam: Sparģeļu kāti, dilles, sviests
1.solis
Sāc ar mīklas pagatavošanu. Uz katriem 100 g miltu ņem vienu olu un pus tējkaroti olīveļļas. Pievieno nedaudz sāli un mīci, kamēr mīkla kļūst vijīga un stingra. Kad tā nelīp pie rokām, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliec uz brīdi malā.
2.solis
Gatavo pildījumu. Katliņā uz mazas uguns tvaicē spinātu lapiņas. Kad tās ir pietiekami mīkstas, sablendē tās viendabīgā masā. Pievieno rikotas sieru, sāli, piparus, nedaudz sviesta un visu samīci viendabīgā masā.
3.solis
Izrullē mīklu plānā kārtiņā un pārliec pāri ravioli veidošanas dēlītim. Iedobītes pildi ar spinātu un rikotas maisījumu. Pāri pārliec otru mīklas kārtu un ar mīklas rulli rullē, līdz ravioli aizlīp. Ravioli ir gatavi tūlītējai vārīšanai (to izvēlējās "Mēs ar brāli kolosāli", cepšanai vai saldēšanai.
4.solis
Uzkarsē katlā ūdeni ar nedaudz sāls līdz vārīšanās temperatūrai. liec katlā ravioli. Kad tie uzpeld, tad ir gatavi.
Kamēr vārās ravioli, noblanšē sparģeļus un izkausē sviestu.
Kārto dziļā šķīvī ravioli, sparģeļus, pārlej tos ar sviestu un pārkaisi ar zaļumiem.