3. Ačgārnais tako
Avokado mērce
Sarkanais sīpols
Konservēta kukurūza
Paprika
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Sagatavojiet kēksiņu pannu, izsmidzinot tās caurumos olīveļļu. Mazās tortiljas ievieto kēksiņu pannas caurumos. Cep 8 – 10 minūtes līdz tortiljas ir zeltainā krāsā. Izmantojot tīru virtuves dvieli, nospiediet katra tortiljas groziņa centru. Atstājiet tos līdz pilnība atdziest.
Pildījumi:
Vasaras saulīte – piepildi tortiljas groziņu ar ķiploku mērcīti, pa virsu kārto ceptu olu un apslaka ar bazilika pesto.
Kraukšķīga vistiņa – piepildi tortiljas groziņu ar ķirbju mērci, pa virsu kārto vistas gabaliņus un apber ar ķirbju sēklām un citrona miziņu.
Ačgārnais tako – piepildi tortiljas groziņu ar avokado mērci, pa virsu uzber sagrieztu sarkano sīpolu, kukurūzu un papriku.
Vecākiem nereti var rasties jautājumi: kā lai dažādo bērna ēdienkarti un maltītes pasniegšanu? Pagatavo tortiljas groziņus ar dažādiem pildījumiem – viegla un garda maltīte, kas bērniem garšos!