Uzsildi krāsni līdz 190 grādiem. Uz lielās cepamās pannas uzklāj cepampapīru. Uz tā ber auzu pārslas, indijas riekstus, ķirbju sēklas un saulespuķu sēklas. Ieliec tās apcepināties 5 min. Izņem ārā, apmaisi un ieliec pacept vēl 2 min. Uzmani, lai rieksti nepiedeg, bet gan nedaudz apgrauzdējas, lai sāktu izdalīt savus aromātus. Ņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē. Ja vēlies riekstus nedaudz smalkākus, tad uzliec tos uz dēlīša un sakapā ar nazi. Vai vari izmantot arī blenderi, bet uzmanies, ka nesasmalcini pārāk smalki.
Žāvētos augļus sagriez smalkos gabaliņos. Liec tos bļodā. Pieber riekstu masu. Pievieno medu un kļavu sīrupu, un visu kārtīgi samaisi.
Ņem kādu lēzenu trauku, kurš ieiet ledusskapī. Izklāj to ar cepampīru un ieber riekstu masu. Ar rokām kārtīgi izlīdzini un saplacini sev vēlamajā biezumā. Liec ledusskapī sastingt vismaz uz 3h. Vislabākais rezultāts būs, ja atstāsi batoniņus ledusskapī uz nakti.
Kad riekstu masa sastingusi, ņem ārā no ledusskapja un griez sev vēlamajos izmēros, ietin cepamajā papīrā vai kādā citā veidā un pasniedz mājiniekiem vai ciemiņiem!
Manāģimenērieksti ir ēdiens, kas tiek ēsts daudz un dikti. Tos lieku gandrīz vienmēr salātos, kūkās, dažādos saldajos vai vienkārši tāpat sagaruzdēju kāuzkodu. Kāuzkoda tie lieliski aizstāj dažādus kaitīgos našķus un arībērni tos atzīst par labu esam! Rieksti ir bagāti ar olbaltumvielām, vērtīgajām taukskābēm un aminoskābēm, kas uzlabo smadzeņu darbību, stimulēimūnsistēmu un uzlabo asinsriti. Kas man patīk riekstos - ka tie spēj ilgstoši uzturēt savas vērtīgās īpašības, kas ir ļoti svarīgi garajos ziemas mēnešos.