4 persiki
2 āboli
100 g sviesta
150 g miltu
150 g brūnā cukura
200 g pekanriekstu
Kanēlis
Plombīra saldējums
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Palielā bļodā veido “drupačas”. Sajauc miltus, 70 g sviesta un 80 g brūnā cukura. Visu saberž, līdz veidojas smiltīm līdzīga konsistence.
Ņem nelielu cepamtrauku. Traukā kārto pusi no sagrieztajiem persikiem un āboliem. Pārber ar 70 g cukura. Ņem 30 g sviesta, sadala mazākās daļās un pārber pāri augļiem. Uzber pusi riekstu. Nākamajā kārtā liek atlikušos persikus, ābolus. Visu pārber ar drupaču mīklu. Pa virsu kārto atlikušos pekanriekstus un pārkaisa ar kanēli.
Cep 200 grādos 30 minūtes. Pasniedz siltu ar blakus uzliktu auksta saldējuma bumbu.
Interesanti, ka persiku izcelsme ir atrodama Ķīnāun tie ir no rožu dzimtas. Persiki ir labs C vitamīna un kālija avots, ar lielu daudzumu šķiedrvielu. Persiki satur lielu daudzumu antioksidantu, kas palīdz saglabāt labu veselību, tai skaitāaizsargāno sirds un asinsvadu saslimšanām. Labi ir arītas, ka persiki satur ļoti nelielu kaloriju daudzumu, tāpēc var neuztraukties par persiku pārlieku uzņemšanu organismā. Mēs savāģimenēesam ļoti iemīlējuši persikus to sezonas laikā. Liekam tos gan smūtijos, gan vienkārši tos baudām kāgardu našķi launagā.