• KLUBS •

Receptes

60 min.
Sarežģītības pakāpe

Kvinojas plācenīši

Mūsdienās, kad tik daudz tiek runāts par veselīgu uzturu, kas ļautu izvairīties no dažādām saslimšanām, kvinoja ir brīnumprodukts. Ar kvinoju var aizstāt jebkurus miltu produktus, jo tā nesatur glutēnu un tās sastāvā ir daudz olbaltumvielu, nepiesātināto taukskābju, antioksidantu, šķiedrvielu un vitamīnu. Manuprāt, lielisks produkts, ar kuru iepazīstināt mazā cilvēka garšas kārpiņas jau no mazotnes. 
 
Sastāvdaļas:
100 g baltās kvinojas
100 g siera pēc izvēles
1 neliels burkāns
1 neliels sīpols
1 ola
 
Katliņā liek vārīties ūdeni. Jārēķina, ka uz glāzi kvinojas nepieciešams divreiz vairāk ūdens. Kad ūdens vārās, ieber kvinoju un ļauj tai vārīties uz lēnas uguns 15 minūtes. 
Pa to laiku nomizo un sarīvē burkānu, sagriež sīpolu. Nedaudz apcep uz pannas un pievieno garšvielas. Sarīvē sieru. Kad kvinoja gatava, tai pievieno apceptos dārzeņus un liek atdzesēties. Kad atdzisis, pievieno olu un sarīvēto sieru. Veido plācenīšus un liek cepties uz pannas uz mērenas uguns. Cep no abām pusēm, kamēr zeltaini brūni. 
 
Iesakām arī: