• KLUBS •

Receptes

30 min.
Sarežģītības pakāpe

Kartupeļu-zaļo zirnīšu un foreles biezenis

Sastāvdaļas:
1 kartupelis
100 g foreles filejas
50 g zaļo zirnīšu
Dilles
Gī sviests
 
Kartupeli nomizo, sasmalcina. Foreli sagriež smalkākos gabaliņos un pārliecinās, ka nav palikušas asakas. Katliņā vai sautējamajā traukā liek kartupeli, zivi un zaļos zirnīšus. Sautē, līdz kartupelis mīksts un zivs gatava. 
Kad gatavs, visu saspaida ar dakšu, pievieno gī sviestu un atdzesē. 
 
Gī jeb karsētais sviests, iespējams, rada jautājumus, kas tas ir un kāpēc tāds ir nepieciešams uzturā. Tad nu lūk, gī sviests jau izsenis ir uzskatīts par ļoti vērtīgu produktu. Tā dziednieciskās īpašības ir aprakstītas daudzu tautu literatūrā. Gī sviests uzlabo imūnsistēmu, veicina gremošanu un palēnina novecošanās procesu. Pareizi pagatavotu to iespējams uzglabāt pat vairākus gadus. Gī sviestam ir īpatnēja, bet patīkama garša, tāpēc tas lieliski der mazajiem ēdājiem, lai atklātu jauno un plašo garšu pasauli. 
 
Iesakām arī: