• KLUBS •

Receptes

30 min
Sarežģītības pakāpe

Kartupeļu biezputra ar baziliku

Kartupeļu biezputra, manuprāt, daudziem asociējas ar bērnības atmiņām. Vismaz man noteikti. Saviem bērniem to bieži gatavoju, jo tā ir lieliska piedeva gaļai, zivij vai vienkārši salātiem. Bet, lai nedaudz pamainītu garšas un padarītu to interesantāku, izmēģināju pielikt klāt aromātisko baziliku, un šobrīd mūsmājās kartupeļu biezputra vairs nav iedomājama bez tā. Baziliks satur lielu daudzumu ēteriskās eļļas, un tam ir antibakteriāla iedarbība. Un šķietami mazajās lapiņās dzīvo tik daudz vitamīnu, ka tas būtu grēks šo augu neizmantot savā ikdienas ēdienkartē. 
 
Gatavošanas laiks: 30 min
Sastāvdaļas:
500 g kartupeļu
50 g sviesta
150 g uzsildīta piena
Sauja svaiga bazilika
 
Kartupeļus nomizo un uzvāra. Pieliek sviestu un ar stampiņu saspaida. Pienu uzsilda, jo pretējā gadījumā ar aukstu pienu putra neuzputosies. Kad piens ir silts, pielej to klāt kartupeļu masai, visu sajauc. Pievieno smalki sakapātu baziliku. Ņem rokas mikseri un puto, kamēr iegūta gaisīga konsistence. Pasniedz siltu. 
 
Iesakām arī: