• KLUBS •

Receptes

30min
Sarežģītības pakāpe

Ceptās siera uzkodas ar ķiploku mērci

Produkti:
Dažādu veidu siers (Mocarella, Krievijas siers, Čedaras siers, siera nūjiņas) pēc gaumes un patikšanas

100 g rīvmaize

2 olas

500 ml eļļa (fritēšanai)

Ķiploku mērcei:

100 g krējums

100 g majonēze

3 daiviņas ķiploka

sāls, pipari

 

1. solis

Sagriez sieru 1 cm platās strēmelītēs.

2.solis
Apviļā sakultā olā un rīvmaizē un uz 15 sekundēm ievieto iepriekš uzkarsētā eļļā. Fritē sieru zeltaini brūnu un pirms pasniegšanas novieto uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa.

 
3.solis

Ķiploku mērci gatavo, sajaucot krējumu un majonēzi vienādās daļās, pievienojot sīki sakapātus ķiplokus, sāli un piparus.


Šī ir lieliska vasaras uzkoda kopā ar svaigiem dārzeņiem, kas īpaši garšos bērniem.

 

Iesakām arī: