• KLUBS •

Receptes

60 min
Sarežģītības pakāpe

Ābolu- iebiezinātā piena biezenis

Sastāvdaļas:
 
3 kg ābolu
1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru
 
Ābolus nomizo, sagriež smalkāk un liek katlā sautēties. Sautē, kamēr tie sāk izšķīst. Pievieno iebiezināto pienu un pavāra vēl 5 minūtes. Ņem nost no uguns un ar blenderi sablendē līdz biezeņa konsistencei. Pilda burkās un ļauj atdzist. 
 
Nāk rudens, un tas nozīmē, ka nāk arī ābolu laiks. Ne velti ir teiciens  viens ābols dienā, un tev nevajadzēs uztraukties par slimošanu. 100 g ābolu ir 5-35 miligrami C vitamīna, tāpat tie satur arī E un B grupas vitamīnus. Āboli arī ir lielisks palīgs imunitātes stiprināšanā. 
Ja ir apnikušas plātsmaižu receptes, tad šī biezeņa recepte būs gana interesanta un garda. Biezeni var gan pievienot putrām, gan likt pankūkās, gan arī vienkārši mieloties ar to tāpat no burkas. 
 
Iesakām arī: