• KLUBS •

Receptes

25 min
Sarežģītības pakāpe

Kvinojas-dārzeņu sautējums

1 glāze kvinojas
sauja brokoļu
sauja puķkāpostu
kukurūza
1 burkāns
 
Katliņā ielej 2 glāzes ūdens un liek vārīties. Kad ūdens vārās, pievieno kvinoju. Vāra apmēram 15 minūtes, kamēr gatava. 
Paralēli citā katliņā apvāra brokoļus un puķkāpostus. Burkānus var vai nu apcept, vai pievienot brokoļiem pavārīties. Kad gandrīz gatavi, pievieno kvinojai. Pievieno tējkaroti sviesta, uzliek vāku un ļauj visam pastāvēt pāris minūtes. Pasniedz siltu. Labu apetīti!
 
sdienās, kad tik daudz tiek runāts par veselīgu uzturu, kas ļautu izvairīties no dažādām saslimšanām, kvinoja ir brīnumprodukts. Ar kvinoju var aizstāt jebkurus miltu produktus, jo tā nesatur glutēnu un tās sastāvā ir daudz olbaltumvielu, nepiesātināto taukskābju, antioksidantu, šķiedrvielu un vitamīnu. Manuprāt, lielisks produkts, ar kuru iepazīstināt mazā cilvēka garšas kārpiņas jau no mazotnes. 
 
Iesakām arī: