• KLUBS •

Receptes

90 min
Sarežģītības pakāpe

Augļu spring rolls

Sastāvdaļas:

Ananāss
Ābols
Bumbieris
Granātābols
Mango
Kivi
Filo jeb spring rolls mīkla
Eļļa cepšanai
Pūdercukurs dekorēšanai
 
40 minūtes pirms gatavošanas no saldētavas izņem filo mīklu un atlaidina to istabas temperatūrā, virsū uzklājot mitru dvieli. Augļus sagriež mazos gabaliņos. Ļoti uzmanīgi pa vienai ņem filo mīklas lapas un kārto virsū sagrieztos augļus. Katru mīklas lapu satin kā pildīto pankūku un malu aizlīmē nedaudz samitrinot ar ūdeni. Kad ir satīts vēlamais rullīšu daudzums, mazā katliņā uzkarsē eļļu līdz vārīšanās temperatūrai. Pa vienam liek karstajā eļļā rullīšus un cep zeltainus no abām pusēm (Aptuvenais cepšanas ilgums 5 sekundes no katras puses). Gatavos rullīšus novieto uz salvetes, lai notek liekā eļļa. Kārto uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru. Ēd karstus.
 
 
 
Iesakām arī: