• KLUBS •

Receptes

20 min.
Sarežģītības pakāpe

Spinātu-šķiņķa mafinu omletes

Lieldienas visiem vienmēr asociējas ar olām, olu ēdieniem. Bet, tā kā tie ir svētki, tad svētkos var nedaudz paeksperimentēt ar jauniem ēdieniem, izmantojot tos pašus vecos labos produktus. Šīs rīta omletes būs gan veselīgas, jo tajās varam ielikt krietnu devu zaļumu, gan arī interesanta nodarbe, ko var veikt kopā ar bērnu. Sastāvdaļas droši var papildināt vēl ar papildu dārzeņiem kā, piemēram, brokoļiem, papriku, sīpoliem vai puraviem.

Sastāvdaļas:
6 olas
120 g sagrieztu spinātu
100 g rīvēta siera
100 g sagriezta šķiņķa
Sāls/pipari

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Bļodā sakuļ olas, pievieno sāli un piparus. Ieber pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Ņem mafinu pannu un ar palielāku karoti lej olas masu veidnēs. Liek cepties uz 15–20 min vai kamēr ir sasniegta nepieciešamā olu konsistence.
Iesakām arī: