• KLUBS •

Receptes

45 min.
Sarežģītības pakāpe

Buberts ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas:
 
4 olas
150g manna
5 ēk cukura
1l piens
1 tk vaniļas cukurs
 
Mērci:
150g dzērvenes
cukurs pēc garšas
kartupeļu ciete
 
Olu dzeltenumus kuļ atsevišķā bļodā kopā ar cukuru un vaniļas cukuru līdz iegūta gaiša, viedabīga masa. Citā bļodā kuļ olas baltumus līdz tie ir stingrās putās. 
Uz plīts liek vārīties pienu. Kad tas ir karsts, pievieno mannu. Ar putojamo slotiņu mannu iemaisa un turpina maisīt līdz iegūta vēlamā konsistence. Pievieno olas dzeltenumu un turpina maisīt. Pavāra vēl 2min un ņem nost no uguns. Iecilā olas baltumus. Maisa līdz izveidojies gaisīga masa. Ļauj atdzist un tikmēr gatavo mērci. Katliņā liek vārīties dzērvenes un pielej nelielu daudzumu ūdens. Kad ūdens uzvārījies un dzērvenes pārsprāgušas, ņem kartupeļu stampu un sastampā ogas. Masu izlaiž caur sietu. Sulu lej atpakaļ katlā, liek uz lēnas uguns. Izregulē garšu - pievieno cukuru un ūdeni, ja nepieciešams. Beigās pievieno kartupeļu cieti un maisa uz lēnas uguns, kamēr mērce nedaudz sabiedē. Ļauj atdzist.
Ēdienu pasniedz vēsu. 
 
Iesakām arī: