Ābolus nomizo, sagriež smalkāk un liek katlā sautēties. Sautē, kamēr tie sāk izšķīst. Pievieno iebiezināto pienu un pavāra vēl 5 minūtes. Ņem nost no uguns un ar blenderi sablendē līdz biezeņa konsistencei. Pilda burkās un ļauj atdzist.
Nāk rudens, un tas nozīmē, ka nāk arīābolu laiks. Ne velti ir teiciens – viens ābols dienā, un tev nevajadzēs uztraukties par slimošanu. 100 g ābolu ir 5-35 miligrami C vitamīna, tāpat tie satur arīE un B grupas vitamīnus. Āboli arīir lielisks palīgs imunitātes stiprināšanā. Ja ir apnikušas plātsmaižu receptes, tad šībiezeņa recepte būs gana interesanta un garda. Biezeni var gan pievienot putrām, gan likt pankūkās, gan arīvienkārši mieloties ar to tāpat no burkas.