Vistas pīrāgs ar mango un ananasiem

Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
50 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
8
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g vistas filejas
8 gab. kārtainā mīkla
3 olas WELL DONE
4 gab. sīpoli
100 g mango
150 g konservēti ananasi
60 g manna
100 ml saldais krējums
50 g rozīnes
1 tējkarote dzeltenā karija pulveris
4 ēdamkarotes sojas mērces
½ tējkarotes melnie pipari
2 tējkarotes sriračas mērce

Pagatavošana

Šo pīrāgu var pasniegt kopā ar svaigiem salātiem pēc izvēles.
1.
Vistas fileju sagriež gabaliņos un liek ar eļļu sakarsētā pannā cepties, līdz tā kļuvusi zeltaina.
2.
Pievieno karija pulveri, mazliet sāli un piparus.
3.
Nomizo sīpolus un sagriež ripiņās. Sacepina uz uzkarsētas pannas, līdz tie karamelizējušies.
4.
Noņem no uguns un noliek malā.
5.
Mango un ananasus sagriež kubiņos.
6.
Palielākā bļodā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu, sriračas mērci, sojas mērci, mazliet karija pulveri un mannu.
7.
Pievieno pārējās sastāvdaļas – mango, ananasus, sīpolus, rozīnes un vistu. Kārtīgi samaisa.
8.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 ºC temperatūrai.
9.
Tikmēr sagatavo kārtaino mīklu. Izklāj mīklas plāksnes uz galda, lai atlaižas.
10.
Savieno četras plāksnes kopā, izrullē ar rulli tā, lai noklātu 22 cm/dm kūkas formu.
11.
Ieklāj mīklu formā, lai tiktu nosegtas arī formas augstās malas.
12.
Iepilda vistas, mango un ananasu pildījumu.
13.
Nosedz pildījumu ar izrullētām kārtainās mīklas plāksnēm.
14.
Pārsmērē pāri sakultu olu un liek cepties uz 50 minūtēm.
15.
Pīrāgu var pasniegt kopā ar svaigiem dārzeņu salātiem.