Tortilja ar panētu zivi

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g mencas fileja
150 g panko rīvmaize
2 olas WELL DONE
100 g milti
2 tējkarotes garšviela zivju ēdieniem
100 g kāposti
50 g burkāni
5 g kinza
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukurs
2 ēdamkarotes olīveļļa
3 ēdamkarotes baltvīna etiķis
200 g eļļa fritēšanai

Pagatavošana

Šajā receptē iespējams izmatot jebkuru zivi un pievienot iecienītos sezonas dārzeņus.
1.
Trauciņā sakuļ olas ar garšvielu zivij, piemaisa miltus.
2.
Uzkarsē eļļu fritēšanai.
3.
Katru mencas filejas gabaliņu iemērc sajauktajā olu un miltu masā, tad apviļā panko rīvmaizē un uzreiz liek cepties karstajā eļļā.
4.
Katru gabaliņu cep aptuveni 2 minūtes no katras puses vai kamēr tie ir zeltaini brūni.
5.
Bļodā samaisa sīki sakapātus vai sarīvētus kāpostus un burkānus, pievieno kinzu, sāli, cukuru, etiķi un olīveļļu, ar rokām iemasē.
6.
Katru tortilju uzsilda, uz tās liek salātu maisījumu un tad panēto cepto zivi.