Tikka masala

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

125 g rīsi
350 g Santa Maria Tikka masala pasta
15 g Santa Maria Tikka masala pulveris
150 g saldie kartupeļi
150 g ziedkāposti
100 g burkāni
200 g turku zirņi
250 g kokosriekstu piens
15 g ķiploki
25 g ingvers
20 g eļļa cepšanai
4 g kumīns
3 g kinza
200 g tofu
20 g zemesriekstu sviests
15 g sojas mērce
10 g medus
2 g čili

Pagatavošana

Ēdienu pasniedzot, var pievienot vegānisku jogurtu, tā iegūstot vēl krēmīgāku konsistenci.
1.
Rīsus pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2.
Visus dārzeņus nomizo un sagriež kubiņos.
3.
Dziļā pannā vai katliņā sakarsē eļļu.
4.
Liek cepties saspiestus ķiplokus, šķēlītēs sagrieztu ingveru un kumīnu.
5.
Kad ķiploki kļūst zeltaini, pievieno burkānus, ziedkāpostus, saldos kartupeļus un turku zirņus.
6.
Visu apcep viegli zeltainu.
7.
Pievieno Tikka masala pastu, pulveri un kokosriekstu pienu.
8.
Pēc garšas pievieno Tikka masala pulveri intensīvākai garšai, var pievienot cukuru, ja šķiet, ka ir par skābu.
9.
Samazina liesmu un ļauj sutināties 20 minūtes.
10.
Tikmēr tofu sieru sagriež kubiņos.
11.
Bļodiņā sajauc zemesriekstu sviestu, sojas mērci, medu un čili pārslas.
12.
Šajā maisījumā viegli apviļā tofu sieru.
13.
Pannā sakarsē eļļu un apcep tofu sieru no visām pusēm.
14.
Liek bļodiņā rīsus, blakus liek Tikka masala un tofu.