Svaigie dārzeņu rullīši

Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
25 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Mērcei
50 g zemesriekstu sviesta
čili
50 g kokosriekstu piena
1 ēdamkarote sojas mērces
1 tējkarote medus
1/2 iepakojums rīsu papīra
150 g vistas filejas
1-2 ķiploku daiviņas
10 g ingvera
1 ēdamkarote eļļas
1/2 avokado WELL DONE
1/2 mango
40 g rīsu Vermecelli smalko nūdeļu
1 gab. mini paprikas
1/2 burkāns
25 g spinātu

Pagatavošana

Svaigi, krāsaini, garšīgi, kraukšķīgi. Šo recepti droši var dubultot, jo gribēsies vēl. Vistas gaļu var arī aizvietot ar garnelēm.
1.
Pagatavo nūdeles pēc pamācības uz iepakojuma.
2.
Vistas filejas sagriež strēmelēs, piespiež ķiplokus, šķēlēs sagrieztu ingveru, sāli, piparus, čili, 1 ēdamkaroti eļļas un samaisa. Ideāli, ja gaļa var marinēties 30 minūtes.
3.
Sakarsē pannu, liek cepties vistas filejas, līdz tās ir zeltainas.
4.
Sagriež visus dārzeņus un mango strēmelītēs.
5.
Rīsu papīru mērc ūdenī un vadās pēc pamācības uz iepakojuma. Beigās to nosusina ar papīra dvieli. Rīsu papīrs nevar būt vēl ciets un arī ne pārāk mīksts.
6.
Rīsu papīru liek uz šķīvja, pildījumu – rīsu nūdeles, vistu, mango, avokado, burkānus, papriku, pāris spinātu lapiņas – novieto pie apakšējās malas, cieši rullē visu uz priekšu, tad ieloka sānus iekšā un aizrullē līdz galam.
7.
Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas sajauc un samaisa kopā. Ja nepieciešams, var likt blenderī. Ja mērce sanāk pārāk bieza, pievieno mazliet ūdens.