Spinātu pankūkas ar kazas sieru un sēnēm

Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Putotam siera smēriņam:
130 g kazas siers
175 g svaigais krēmsiers
1 g čili pārslas
30 g Extra virgin olīveļļa
1 g sāls
8 g citronu sula
80 g pilngraudu milti
70 g spināti
1 gab. olas WELL DONE
3 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļa
180 g piens
2 g sāls
2 g pipari
150 g šampinjoni
8 g balzametiķis

Pagatavošana

1.
Koši zaļas spinātu pankūkas ar putotu kazas siera smēriņu un ceptām sēnēm. Ātri, viegli un sātīgi.
2.
Pagatavo putota kazas siera smēriņu – bļodā liek mīksto kazas sieru, svaigo krēmsieru, eļļu, citronu sulu, sāli un čili pārslas. Ar mikseri visu saputo viendabīgā masā.
3.
Pagatavo pankūku mīklu – blenderī liek spinātus, olu, pienu, sāli, piparus un olīveļļu, visu sablendē viendabīgā masā. Turpinot blendēt, palēnām pa ēdamkarotei pievieno miltus.
4.
Kad mīkla gatava, uzkarsē pannu. Atkarībā no pannas izmēra lej pankūku mīklu uz pannas un no abām pusēm apcep, līdz pankūka ir zeltaini brūna. Ja nepieciešams, cepšanai uz pannas pievieno vēl olīveļļu. No šīs mīklas vajadzētu sanākt 4 pankūkām.
5.
Šampinjonus sagriež strēmelītēs. Uz pannas uzlej olīveļļu cepšanai, kad tā sakarsusi, liek cepties sēnes, pāri tām pārlej balzametiķi. Sēnes cep 5–7 minūtes, līdz tās ir gatavas.
6.
Kad visas komponentes gatavas, tās jāapvieno, ņemot vērā, ka gan smēriņš, gan sēnes paredzētas 4 pankūkām.
7.
Ņem pankūku, kurā iesmērē kārtīgu kārtu ar putotā siera smēriņu, kārto pa virsu sēnes, saloka pankūku uz pusēm un vēlreiz uz pusēm, beigās iegūstot pankūkas trijstūri. Šādi sapilda visas pankūkas. Pasniegt iesakām ar dīgstiem vai jūsu iemīļotiem zaļumiem.