Šokolādes fondī

Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

150 g tumšā šokolāde
120 ml saldais krējums
400 g Ogas, augļi pasniegšanai

Pagatavošana

Šis deserts rosina ļauties fantāzijai un garšu eksperimentiem. Pagatavojiet siltu šokolādes mērci un pasniedziet to kopā ar visu, ko vien sirds kāro – zemenēm, bumbieriem, mellenēm, banāniem, cepumiem, varbūt pat kartupeļu čipsiem ar sāli? Viss, kas pamērcēts šokolādē, garšo lieliski! Kura garšu kombinācija būs iecienītākā jūsmājās?
1.
Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, bet neļauj uzburbuļot.
2.
Šokolādi sakapā mazākos gabaliņos un pievieno uzsildītajam saldajam krējumam. Visu maisa, līdz iegūta viendabīga šokolādes mērce.
3.
Pārlej pasniegšanas traukā, klāt pasniedz ogas, augļus gabaliņos un dažādas citas piedevas, kas piestāvētu šokolādei, piemēram, maršmelovus, cepumus, sāļos kliņģerīšus, krekerus, riekstus.