Sēņu un lēcu sautējums

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

100 g lēcas
220 g šampinjoni
70 g šitaki sēnes
460 g dārzeņu buljons
70 g saldais krējums vai kokosriekstu piens
70 g kalē lapu salāti
25 g olīveļļa
35 g sīpoli
10 g ķiploki
10 g sojas mērce
15 g tahini pasta
35 g baltvīns
6 g svaigs timiāns
6 g svaiga rozmarīna WELL DONE
7 gab. melno piparu graudi
1-2 lauru lapas
0,5 g čili pārslas
2 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
10 g balzametiķis

Pagatavošana

1.
Lēcas kārtīgi noskalo ar aukstu ūdeni, līdz ūdens kļuvis dzidrs.
2.
Kad lēcas noskalotas, tās liek katlā, pievieno melno piparu graudus, rozmarīnu, pusi dārzeņu buljona, pusi timiāna. Uzkarsē uz lielas uguns, tad samazina līdz vidējai, lēcas vāra 20–25 minūtes, līdz tās kļuvušas mīkstas.
3.
Kamēr lēcas vārās, sakapā sīpolus, ķiplokus, kalē lapu salātus un sēnes.
4.
Kaltā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un pievieno sīpolus. Tos cep apmēram 5 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi un mīksti.
5.
Pievieno sēnes un ļauj tām netraucēti apcepties 3 minūtes, pēc tam sēnes kārtīgi samaisa un pārber pāri melnos piparus un sāli.
6.
Pievieno ķiplokus, atlikušo timiānu un čili pārslas. Pārlej pāri baltvīnu un ļauj sautēties 2–3 minūtes.
7.
Pēc tam pievieno tahini pastu, sojas mērci un kārtīgi samaisa.
8.
Pievieno vārītās un nosusinātās lēcas, atlikušo buljonu un svaigo krējumu vai kokosriekstu pienu. Kārtīgi samaisa, un sautējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
9.
Kad sautējums vārās, pusi no tā uzmanīgi lej blenderī. Blendē, līdz maisījums ir sabiezējis, pēc tam masu pārlej atpakaļ katlā un samaisa.
10.
Pēdējos pievieno kalē lapu salātus, sautē apmēram 3–4 minūtes, līdz tie kļuvuši spilgti zaļi. Iemaisa balzametiķi, nogaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
11.
Sautējumu pasniedz kopā ar grauzdētu čabatas maizīti.