Saplēšamā “pull-apart” picas uzkodu maize

Kopējais laiks:
1 h 25 min
Sagatavošanās laiks:
1 h
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
1
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g milti
1 ēdamkarote kaltēta raudene
1 ēdamkarote cukurs
2 tējkarotes sāls
7 g sausais raugs
300 g silts ūdens
50 g tomātu pasta
1 tējkarote sriračas mērce
100 g peperoni desa
250 g Krievijas siers
10 g svaigs baziliks
50 g olīveļļa

Pagatavošana

Šajā maizē var likt iekšā savu iecienītāko mērci, sieru un desu aizstāt ar šķiņķi vai nelikt vispār.
1.
Lielā bļodā sajauc miltus, raudeni, sāli, cukuru un raugu. Pievieno ūdeni, un mīca mīklu aptuveni 10 minūtes, līdz tā kļuvusi vijīga. Mīklu liek ieeļļotā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt aptuveni 1 stundu, līdz tā dubultojusies apjomā.
2.
Uzkarsē krāsni līdz 200º C temperatūrai.
3.
Ieeļļo maizes cepamo formu.
4.
Uz miltiem nobārstītas virsmas mīklu izrullē 25 x 35 cm lielā taisnstūrī.
5.
Trauciņā sajauc tomātu pastu un sriračas mērci. Ar šo maisījumu apsmērē mīklas taisnstūri.
6.
Mīklas taisnstūri noklāj ar siera šķēlēm vienādās rindās. Uz katras šķēles liek bazilika lapiņu. Pa virsu kārto desas šķēles.
7.
Mīklas taisnstūri sagriež 16 vienādos gabalos. Kārto maizes formā rindā ar pildījumu uz vienu pusi. Atstāj vēlreiz uzrūgt vismaz 30 minūtes.
8.
Pārklāj ar ieeļļotu foliju, un cep 30 minūtes.
9.
Noņem foliju un cep vēl 25 minūtes.
10.
Izņem no krāsns, apslaka ar olīveļļu un ļauj pirms ēšanas atdzist 20 minūtes.