Pusdienas jauniešiem: kraukšķīgie vistu spārniņi

recepte no Laura Aleksejeva

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
4
Ko est
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Vistu spārniņiem
600 g Vistu spārniņi “Well Done”
150 ml Raudzēts piena produkts “Lakto” klasiskais
200g Kukurūzas pārslas bez cukura
1 paciņa “Santa Maria” “Marināde vistas gaļai”
1 paciņa “Santa Maria” garšviela “Piedeva kartupeļiem”
Saulespuķu eļļa “Well Done”
sāls
Mērcei
100g BBQ mērce “Well Done”
100g SKYR Islandes jogurts

Pagatavošana

1.
Vistu spārniņiem nogriež vismazāko spārnu daļu un lielāko spārna daļu pārgriež uz pusēm;
2.
Vistu spārniņus liek verdošā sālsūdenī un vāra 10 minūtes;
3.
Gatavo marinādi vistu spārniņiem: bļodā lej raudzētu piena dzērienu un pievieno visu paciņu garšvielas “Marināde vistas gaļai” un apmaisa;
4.
Nedaudz atdzesētus vistu spārniņus marinē sagatavotajā marinādē;
5.
Sasmalcina brokastu pārslas blenderī un pievieno klāt visu paciņu garšvielu “Piedeva kartupeļiem”;
6.
Marinētos vistu spārniņus panē brokastu pārslās, lai tās vienmērīgi pārklājas ar panējumu;
7.
Katliņā lej lielu daudzumu saulespuķu eļļas un sakarsē to, pēc tam uzmanīgi liek panētos vistu spārniņus un cep tik ilgi līdz izveidojas zeltaina garoziņa (iespējams gatavot arī gaisa cepamajā katlā vai cepeškrāsnī);
8.
Pagatavo mērci, ar ko pasniegt gatavos spārniņus: bļodiņā sajauc 3-4 karotes BBQ mērces un 3-4 karotes SKYR Islandes jogurta.