“Pēcsvētku” sautējums

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g jaunie kartupeļi
5 g sviests
2 g sāls
3 g kūpinātas paprikas pulveris
1 ēdamkarote eļļa
110 g konservētas pupiņas
100 g brokoļi
60 g sīpoli
140 g burkāni
125 g desiņas
100 g sarkanās paprikas
½ buljona kubiņš
2 g melnie pipari
2 g sāls
5 g svaigi pētersīļi

Pagatavošana

Sautējums, kura sastāvā var likt visu, kas palicis pāri no svētkiem. Nepievienojot desiņas, to var pagatavot veģetāriešiem draudzīgu. Pasniedzot sautējumu, tam pievieno skābo krējumu.
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai. Jaunos kartupeļus pārgriež uz pusēm, liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Kartupeļiem pievieno sāli, kūpinātu papriku, eļļu un sviestu. Kārtīgi samaisa un liek cepties krāsnī uz 20 minūtēm. Pēc 10 minūtēm apmaisa un cep, kamēr tie ir zeltaini brūni.
2.
Nomizo visus dārzeņus, kas jāmizo. Sīpolus sasmalcina, brokoļus sadala mazākās ziedkopās, burkānus sagriež ripiņās, paprikas – strēmelītēs.
3.
Katlā uz vidējas uguns liek cepties desiņas ar sīpoliem, cep apmēram 3 minūtes, pievieno burkānus, turpina cept 2 minūtes, visu laiku maisot. Pievieno paprikas un brokoļus. Cep 2–4 minūtes.
4.
Nelielā ūdens daudzumā izšķīdina buljona kubiņu un pievieno sautējumam. Uzliek vāku un turpina sutināt, līdz dārzeņi ir vidēji mīksti.
5.
Pupiņas noskalo zem auksta ūdens un pievieno sautējumam. Pievieno sāli, piparus un, ja nepieciešams, čili. Visu apmaisa un ļauj vēl pasutināties 3–5 minūtes. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.