Pavasara dārzeņu zupa

Kopējais laiks:
2 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g vistu kājas
1,5 l ūdens
10 g koriandrs
20 g ķiploki
75 g sīpoli
½ gab. citronzāle
20 g ingvers
4 g baltie pipari
4 g melnie pipari
10 g čili pipari
50 g zaļie zirnīši
50 g kāposti
70 g jaunie kartupeļi
100 g brokoļi
10 g sāls
50 g burkāni
10 g dilles
10 g pētersīļi
30 g citrons
40 g skābais krējums

Pagatavošana

1.
Vistu kājas liek katlā un aplej ar aukstu ūdeni.
2.
Pievieno uz pusēm pārgrieztu sīpolu, ķiplokus, citronzāli, čili, nomizotu un sagrieztu ingveru un nograuzdētus piparus.
3.
Uzvāra, samazina uguni un atstāj uz stundu vārīties, pēc tam nokāš.
4.
Dārzeņus sagriež mazos gabalos, apcep uz pannas un pievieno buljonam.
5.
Pievieno sāli un citronu sulu.
6.
Pasniedz ar smalki sagrieztiem zaļumiem un skābo krējumu.