Neceptā siera kūka

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
6
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Pamatnei
200 g cepumi “Selga”
1 ēdamkarote cukurs
115 g sviests
Kremam
225 g svaigais krēmsiers
135 g cukurs
300 ml auksts saldais krējums
340 g Mascarpone siers
2 ēdamkarotes citrona sula
1 kg zemenes

Pagatavošana

1.
Sasmalcina cepumus. Pievieno cukuru un izkausētu sviestu. Veido pamatni kūkas formā, kurā ieklāts cepampapīrs. Liek ledusskapī uz 30 min.
2.
Lielā bļodā ar mikseri sajauc krēmsieru ar cukuru
3.
Citā bļodā uzputo saldo krējumu. Kad tas ir uzputots, tam pievieno maskarpones sieru un lēnām turpina putot ar mikseri
4.
Tad vienā bļodā sajauc abas masas kopā, kā arī pievieno citrona sulu un iejauc
5.
Masu pievieno kūkas formā un ļauj atdzist ledusskapī 6 stundas vai uz nakti
6.
Pirms pasniegšanas dekorē ar zemenēm