Krāsnī cepti bumbieri ar ingveru un saldējumu
Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
300 g bumbieri
10 g svaigs ingvers
50 g zeltainais sīrups
½ tējk. kukurūzas ciete
100 g ūdens
50 g medus
150 g saldējums pasniegšanai
Pagatavošana
Bumbieriem var pievienot ābolus vai tos aizstāt pilnībā. Saldējuma vietā var izvēlēties putukrējumu.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Bumbierus liek cepamajā traukā ar pārgriezto pusi uz leju.
3.
Bļodiņā sajauc sīrupu, kukurūzas cieti, ūdeni, medu un ingveru.
4.
Gatavo sīrupu pārlej pāri bumbieriem.
5.
Bumbierus cep 25 minūtes.
6.
Bumbierus apgriež otrādi un cep vēl 5 minūtes ar ieslēgtu augšējo grila režīmu, lai tie kļūtu zeltaini.
7.
Pasniedz ar saldējumu.